Heeft u last van duizeligheid of BPPD? De Fysiotherapeuten van Fysiotherapie Arnhem zijn gespecialiseerd in het behandelen van duizeligheid en BPPD.
Als je last hebt van duizeligheid en daarbij één van de onderstaande symptomen ervaart, neem dan eerst contact op met een arts.
- Zwakte in arm of been
- Moeite met praten
- Dubbel zien (biplopie)
- Hangende wang, mond
- Verandering in oplettendheid
- Niet kunnen lopen
BPPD is een aandoening die gekenmerkt wordt door acute kortdurende heftige duizeligheid. De draaiduizeligheid treedt op bij hoofdbewegingen zoals gaan liggen en weer overeind komen. Draaiduizeligheid gaat soms gepaard met misselijkheid
Benigne paroxysmale positieduizeligheid (BPPD) en draaiduizeligheid door uitval van 1 of beide evenwichtsorganen zijn de meest voorkomende vormen van duizeligheid. BPPD is een binnenoor probleem dat korte periodes van een ronddraaiend gevoel veroorzaakt, wanneer je je hoofd in een bepaalde positie houd. Dit ronddraaiende gevoel wordt ook wel draaiduizeligheid genoemd. Bij uitval van het evenwichtsorgaan ben je vaak continue duizelig.
Bij herhaling van de snelle hoofdbewegingen vermindert de duizeligheid of verdwijnt zelfs. BPPD onderscheidt zich daarin van andere vormen van duizeligheid.
Naast duizeligheid kan je bij BBPD last hebben van de volgende symptomen:
- Misselijkheid
- Overgeven
- Meer Zweten, Transpireren
- Afwijkende oogbewegingen (nystagmus)
Mogelijke oorzaken draaiduizeligheid:
- Binnenoorontsteking
- Virus op het evenwichtsorgaan
- Migraine
- Tumoren, bijvoorbeeld een akoestisch neuroom
- Een operatie waarbij het binnenoor of de binnenoorzenuwen zijn verwijderd of beschadigd
- Hoofdletsel
- Een gat in het binnenoor
- Beroerte
Behandeling BPPD duizeligheid Arnhem
Marlies, de fysiotherapeut van fysiotherapie Arnhem, is gespecialiseerd in het behandelen van BPPD draaiduizeligheid. We kunnen de draaiduizeligheid behandelen middels de manoeuvre van Epley (kiepen van het hoofd). Ook geven wij oefeningen mee( Brandt – Daroff) zodat je jezelf ook kunt behandelen.
Het is belangrijk dat andere oorzaken van de draaiduizeligheid worden uitgesloten door een arts.
Voor meer informatie over draaiduizeligheid, verwijzen we je naar: https://nl.wikipedia.org/wiki/Benigne_paroxismale_positieduizeligheid