Echografie Arnhem
Wij bieden Echografie in Arnhem.
Met een echo-apparaat kan men in het lichaam kijken tot op het bot. Dit is erg handig om een duidelijker beeld te krijgen van uw lichamelijke klacht. Hiermee kunnen wij zien of spieren, pezen en banden beschadigt zijn. Soms is er sprake van ontstekingen en of verkalkingen in het aangedane weefsel. Verkalkingen op pezen kunnen ontstaan door langdurig, niet herstellende ontstekingen. Verkalkingen zoals bij een hielspoor kunnen goed behandeld worden met Shockwave Therapie. Er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor het echografisch onderzoek.
Wij maken vaak een echo bij de volgende klachten:
- Hielspoor, hielpijn of hakpijn
- Fasciitis Plantaris (peesplaatontsteking voet)
- Achillespees klachten (achillespees tendinitis)
- Slijmbeursontsteking schouder/ Impingement Schouder
- Slijmbeursontsteking heup
- Tenniselleboog (epicondylitis lateralis)
- Golferselleboog ( epicondylitis medialis)
- Schouderpees ontstekingen (tendinitis en impingement)
Hielspoor en Fasciitis Plantaris
Bij het doorzakken van de voet kan het peesblad onder de voet teveel op rek komen. Het peesblad kan daardoor geïrriteerd raken en gaan ontsteken. Deze ontsteking noemen we ook wel fasciitis plantaris (peesplaatontsteking in de voet). Door langdurig verhoogde rekspanning op het peesblad, treedt er een verkalking op (het lichaam probeert de peesplaat te versterken). Deze verkalking noemt men ook wel een hielspoor. De pijn die kan ontstaan bij faciitis plantaris of een hielspoor bevindt zich onder de hiel en meestal onder de voet.
Hielspoor en fasciitis plantaris zijn goed te behandelen met podologie en shockwave therapie.
Achillespees klachten (achillespees ontsteking tendinitis)
Door overbelasting kan de achillespees gaan ontsteken, of zelfs beschadigt raken. Een pijnlijke achillespees is erg vervelend, omdat je het bij iedere stap voelt. De pees kan na overbelasting of beschadiging opzwellen. Soms wordt de huid rond de achillespees ook rood. Tijdens ons echo onderzoek kunnen we ook duidelijk zien in welk stadium van herstel de pees zich bevindt. We kijken in ons onderzoek waardoor de klacht ontstaat en maken een passend behandelplan. Daarnaast kan de podoloog steunzolen aanmeten om uw achillespees te ontzien. Daarnaast kan de fysiotherapeut schokwave therapie inzetten. Bij instabiliteit van de enkel, geven we u ook stabiliteitsoefeningen.
Slijmbeursontsteking schouder/ Impingement schouder
Een slijmbeursontsteking (bursitis) van de schouder komt ook vaak voor. Er is sprake van pijn bij het optillen van de arm, als je bijvoorbeeld iets uit een keukenkastje pakt. Liggen op de schouder is ook vaak erg pijnlijk. De pijn treedt ook op bijvoorbeeld als je je jas aantrekt, of als je iets uit je kontzak wil pakken. De pijn is gelokaliseerd rondom het schoudergewricht, soms met uitstralende pijn aan de zijkant van de bovenarm.
Een slijmbeursontsteking kan ontstaan door impingement, ofwel inklemming van de schouderpees en slijmbeurs (bursa). De supraspinatuspees en slijmbeurs kunnen dus inklemmen tegen het schouderdak (acromion). Dit gebeurt als het schouderdak verder naar voren staat en wanneer de arm wordt opgetild. Bij herhaaldelijke inklemming van de supraspinatuspees en slijmbeurs, kan ook een slijmbeursontsteking of een peesontsteking ontstaan. (tendinitis supraspinatus)
Wilt u een afspraak maken voor een echo onderzoek? Neem contact op via: https://www.bergmanpodopraktijk.nl/wp-admin/post.php?post=40&action=edit Of bel of mail ons: 0641824108 Info@bergman-fysio-podo.nl
Voor meer informatie over echo diagnostiek verwijzen we u naar: https://www.radboudumc.nl/patientenzorg/onderzoeken/echografie-van-het-bewegingsapparaat/wat-is-echografie-van-het-bewegingsapparaat