Waar heeft u pijn in de schouder?
Verschillende Schouderklachten:
Er zijn verschillende soorten schouderklachten:
- Peesontsteking schouder
- Peesscheur schouder cuff ruptuur
- Peesscheur biceps pees schouder
- Slijmbeurs ontsteking schouder
- Frozen shoulder (stijve shouder)
- Zenuwpijn arm (schoudergordel syndroom, TOS)
- Schouderinstabiliteit
- Schouder breuk of fractuur
Fysiotherapie Arnhem
Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van al de bovenstaande schouderklachten. Maak een afspraak voor een echo van uw schouder. Wij stellen een duidelijke diagnose en gaan u helpen!
Onderzoek pijn schouder Fysio Arnhem
Door het onderzoek van onze fysiotherapeut in Arnhem, wordt gezocht naar een oorzaak voor de schouder klachten. Daarna kan aanvullend onderzoek nodig zijn, zoals het maken van een echo. Onze fysiotherapeut, is opgeleid om ook zelf echografie uit te voeren bij schouderklachten.
Behandeling schouderpijn Fysiotherapeut Arnhem schouder pijn
Onze fysiotherapeut in Arnhem zal u helpen bij uw schouderklachten. We maken een echo, voeren een onderzoek uit en stellen samen met u een persoonlijk behandelplan op. de meeste schouderklachten ontstaan door houdingsproblemen en veel zitten. We geven u oefeningen om uw houding te verbeteren, zodat u schouder weer pijnvrij kan bewegen!
Naast oefentherapie is het losmaken van de schoudergordel en de bovenrug erg belangrijk. Dit is belangrijk om de schouder soepel en pijnvrij te houden. Wij gaan u hierbij helpen en we leren u zelf aan hoe u de schouder in de toekomst zelf sterk en soepel kan houden. Hieronder ziet u welke behandeltechnieken we nog meer in kunnen zetten om uw schouderklacht te goed te behandelen.
- Fysiotherapie
- Oefentherapie
- Losmaken schoudergewricht en schouderspieren
- Medical Taping
- Shockwave Therapie (bij peesontsteking, slijmbeursontsteking)
- Adviezen tegen overbelasting van de schouder
- Manuele Therapie
- Meer informatie schouder.
Het is belangrijk te benoemen dat een peesontsteking in de schouder niet binnen een week is op te lossen. In sommige gevallen moet u 3-6 maanden gaan trainen voor een volledig herstel van uw schouderpees. Ook het herstel van een Frozen shoulder (stijve schouder) kan langdurig zijn. Het herstel is echter met onze fysiotherapie behandeling in Arnhem sneller dan zonder fysiobehandeling.