Wat is het Sever Schinz syndroom?
Met het syndroom van Sever Schinz spreken we van een ontstoken hielbeen, waarbij de klachten veelal voorkomen bij kinderen van 7 tot 12 jaar, die actief sport bedrijven. Naast (druk)pijn kan er bij de aanhechting van de achillespees een zwelling ontstaan. Het syndroom van Sever Schinz heeft een gunstig ‘spontaan’ verloop. Dat betekent dat de klachten meestal vanzelf verdwijnen als het kind is uitgegroeid. Dat neemt niet weg dat sportende kinderen hier veel last van kunnen hebben en dat een fysiotherapeut of podotherapeut hierbij kan helpen.
Oorzaken Sever Schinz
Een kinderbot heeft een groeischijf, dat betekent dat het bot vanuit die plek kan groeien in de lengte. Deze schijf is zachter van structuur, maar als het kind ouder wordt, wordt deze schijf net zo hard als het bot. Door belasting (bijvoorbeeld sporten) komen bij kinderen soms onregelmatigheden in die groeischijf voor die de pijn kunnen veroorzaken.
Diagnose
Onze podoloog maakt een echo van de hak van uw kind. We kunnen zo duidelijk vaststellen of het inderdaad om een ontstoken hielbeen gaat. De pijnklachten, de plaats van de pijn en de leeftijd van de kinderen geven meestal al een indicatie van Sever Schinz. Soms gaan kinderen ook meer op hun tenen lopen om de pijn te verminderen.
Behandeling Sever Schinz Podoloog Arnhem
Onze podoloog maakt een steunzool, die zowel steun als demping geeft aan de hiel. Dit zorgt ervoor dat de hielpijn snel verdwijnt. Eventueel kan deze aangevuld worden met een hakverhoging. Ook kan het helpen om de hiel minder te belasten bijvoorbeeld door minder zwaar te sporten. Dus merk je (loop)klachten bij je kind, bijvoorbeeld meer op de tenen lopen? Onze Podoloog heeft veel ervaring met deze kinderklachten. Kom dan gerust langs, want ze moeten er nog zo lang mee doen!
Onze register podoloog Arnhem is tevens fysiotherapeut en podoposturaal therapeut. Doordat wij de combinatie van podologie, fysiotherapie en podo posturale therapie bieden, kijken wij dus met een bredere blik naar uw lichamelijke klachten. Onze podoloog heeft hierdoor een bredere visie op klachten, dan de gemiddelde podotherapeut (podotherapie) in Arnhem. Voor sommige klachten maakt onze podoloog steunzolen, daarnaast kunnen andere problemen worden behandeld door de fysiotherapeut Arnhem of manueel therapeut. We kunnen uw voet en enkel losmaken, intapen en we geven u oefeningen om uw voet te versterken! Wij kijken ook waarom een voet bijvoorbeeld inzakt of doorzakt. Dat gebeurt vaak om een ander probleem in het lichaam op te lossen.
Behandeling fysiotherapeut
- Versteken stabiliteit enkel
- Advies sportreductie
- Vermijd springen en explosieve krachten op de hiel
- Meer informatie